Museum 't Kromhout

Door de gunstige ligging ten opzichte van het IJ waren er in de Oostelijke eilanden van oudsher veel scheepswerven en toeleveringsbedrijven. Lange tijd was Oost het bedrijventerrein van Amsterdam.Museum Kromhout is de oude fabriekshal van de Kromhout dieselmotoren fabriek.
Veel vissersschepen hadden vroeger een dieselmotor van Kromhout. De Kromhout diesels worden bezongen in het nummer Stampen & Rollen van de band Jeroen Zijlstra.

Museum 't Kromhout bestaat uit twee delen. De Westkap is ook nu nog in gebruik als scheepswerf. In de Oosthal vind je de oude motoren van de dieselmotoren fabriek. De nostalgie van deze historische plek met de vloer van eeuwenoude klinkerstenen is een goede bodem voor je event. Het museum biedt een flexibele inrichting. Deze maritieme locatie aan de Nieuwe Vaart is een bijzondere locatie voor diners, recepties en zakelijke evenementen. Een stoere slimme locatie om in het huwelijksbootje te stappen. Museum ’t Kromhout is een officiële trouwlocatie van de Gemeente Amsterdam.

Museum 't Kromhout is een bijzondere locatie van Stadsherstel Amsterdam. Door te kiezen voor Museum 't Kromhout blijven deze bijzondere monumenten geopend voor het publiek en kan Stadsherstel cultureel erfgoed bewaren. Siere Cateraars is partner van Stadsherstel.
Interesse in verhuurmogelijkheden?
Bel of mail ons 020-6750895- info@siere.com
Museum ’t Kromhout. Kruithuisstraat 25, 1018 WJ Amsterdam. 10-250 gasten.

#maritiem #erfgoed #events #wedding #stadsherstel #rijksmonument #transitie #museumkromhout #stoer #diesel #amsterdam #kromhoutwerf #diners #eventdesign #bruiloft #amsterdam #geschiedenis #nostalgie #huwelijksbootje #weddingdesign
#transitie #waterlocatie #geschiedenis #kromhoutdieselmotoren
<<< terug naar siere.com