De Posthoornkerk

Waar dan in de Haarlemmerstraat? vragen mensen ons als we over de Posthoornkerk vertellen. In het deel van de Haarlemmerstraat om de hoek van de korte Prinsengracht en op loopafstand van het Centraal Station. Achter een poort en gietijzeren hek staat de Posthoornkerk.
De eerste kerk gebouwd in Amsterdam door P. J. H. Cuypers. De kerk dankt zijn naam aan het voormalige onderkomen van de postkoetsdienst. Boven de deur is nog een gevel met een Posthoorn zichtbaar.
Imposant aan de buitenkant met een bundeling van 3 torens en minstens zo imponerend is de binnenkant van de Posthoornkerk. Met het voor Cuypers zo typerende gesamtkunstwerk streelt elk detail van het interieur je oog.
In de Posthoornkerk zijn meerdere ruimte beschikbaar voor je congres, bruiloft of diner. De Posthoornkerk is een officiƫle trouwlocatie van de Gemeente Amsterdam.

De Posthoornkerk is een bijzondere locatie van Stadsherstel Amsterdam. Door te kiezen voor de Posthoornkerk blijven deze bijzonder monumenten geopend voor het publiek en kan Stadsherstel cultureel erfgoed bewaren. Siere Cateraars is partner van Stadsherstel.
Interesse in verhuurmogelijkheden?
Bel 020-6750895 mail: info@siere.com
Posthoornkerk , Haarlemmerstraat 124-126, 1013 EX Amsterdam. 10- 350 gasten.

#events #congres #congresdesign #duurzaamheid #weddingdesign #huwelijk #dinnerparty #lgesamtkunstwerk #trouwen #historisch #details #kunst #art #romantiek #congresdesign #schoonheid #bruiloft #bruidstaart #bruidstoost #uitvaart #geschiedenis #cultureelerfgoed #Cuypers #Amsterdam #HendrikdeKeyzer
<<< terug naar siere.com