Westerkerk

De Westerkerk is één van de bekendste kerken van de grachtengordel. Dit komt door de karakteristieke toren van de kerk die op veel plekken in Amsterdam te zien is. De toren is herkenbaar aan een koepeltje met een kroon erop. Een herkenningspunt van de stad Amsterdam.
Wat direct opvalt bij binnenkomst van de Westerkerk is de lichtinval. Het heldere ongetemperde zonlicht valt ongehinderd door de 36 grote vensters van alle kanten de kerk binnen. De lichtinval wordt nog versterkt door de witte muren binnenin de kerk. De Westerkerk is door Hendrick de Keyzer ontworpen. En in opdracht van het Amsterdamse stadsbestuur begin van de 17de eeuw gebouwd. Het stadswapen is overal in de kerk terug te vinden.
Het Burgemeesterspoortje aan de Westermarktzijde van de kerk herinnerd aan de nauwe verbanden tussen het stadsbestuur en de kerk. De burgemeester kon via deze ingang rechtstreeks de kerk binnengaan en zo in de speciale Burgemeestersbank plaats nemen.
Heel veel verhalen en bijzondere symbolen kenmerken de geschiedenis van de Westerkerk.
Ken je het verhaal van de Pothuisjes, Lucas Bols, Rembrandt van Rijn? Allemaal zichtbaar in de Westerkerk.
Voor veel mensen is de mogelijkheid om de Westerkerk te huren voor besloten bijeenkomsten nog onbekend.
Wat kan een event in dit rijke historische gebouw bijdragen aan jou en jouw organisatie?

De Westerkerk beschikt over alle moderne faciliteiten. En wordt duurzaam verwarmd door aardwarmte. De Westerkerk is opschaalbaar en er zijn mogelijkheden om verschillende presentaties in het middenschip van de kerk te geven.
De Westerkerk is een officiële trouwlocatie van de Gemeente Amsterdam. Siere Cateraars is partner van de Westerkerk.
Bel 020-6750895 of mail ons info@siere.com
Westerkerk, Prinsengracht 279, 1016 GW Amsterdam. 10-750 gasten

events #congres #congresdesign #duurzaamheid #weddingdesign #huwelijk #dinnerparty #lichtinval #trouwen #historisch #details #kunst #art #romantiek #congresdesign #schoonheid #bruiloft #bruidstaart #bruidstoost #geborgen #uitvaart #geschiedenis #cultureelerfgoed #burgemeestershuisje #westerkerk #lucasbols #Rembrandtvanrijn #gemeenteamsterdam #HendrikdeKeyzer

<<< terug naar siere.com